Sponsorzy

Olandia i Olenderskie Smaki

Kraina 100 Jezior to przepiękny, wyjątkowy skrawek Puszczy Noteckiej. Miejsce niezwykłe, w którym człowiek żyje w zgodzie z naturą. Wspaniałe powietrze, lasy, woda, doskonale wpływają na dobre samopoczucie, a otaczająca dzika przyroda niesamowicie nastraja.

Nawet najgorętsi zwolennicy dużych aglomeracji doceniają to niezwykłe miejsce, które doskonale koi rozdrażnione miejską codziennością umysły i ciała.

W Krainie tej znajduje się bajkowa Olandia. Miejsce magiczne, za którego murami dzieją się niesamowite historie. Zabytkowy folwark położony nad jeziorem z prywatną plaża, stajnią, skansenem miniatur, SPA i wieloma atrakcjami. Poznaj naszą Olenderską bajkę.

Czerpiąc z tradycji i wiedzy przodków nasi współcześni Olendrzy czarują genialne skarby natury, pochodzące od lokalnych rolników i ogrodników.

Nie ma tu miejsca na chemiczne aromaty, barwniki, zagęszczacze i nierzadko zagrażające życiu dodatki poprawiające smak. Każdy Olender wie, iż mleko od krowy pochodzi, a miód przez pszczoły jest wyrabiany i tego trzymać się należy. W smakach olenderskich nie poprawia się tego czym natura ludzi obdarza i nie ingeruje się w jej prace sztucznie poprawiając wybitne dzieło.

Jeśli masz potrzebę dokonania w swoim życiu zmiany, zaufaj restauracji Olenderskie Smaki i prawdziwie ekologicznym przetworom w olenderskim klimacie. Olenderskie Smaki, to smaki z pysznym olenderskim klimatem!

 

 

 

Konsumenci a zgłasza rodzice poszukujący produktów spożywczych dla swoich dzieci coraz bardziej cenią produkty, które są jednocześnie wygodne w spożyciu oraz stanowią pełnowartościowy posiłek, zbilansowany pod względem zawartości składników odżywczych. Świadomość rodziców, którzy szukają gotowych dań nadających się do żywienia dzieci jest coraz większa. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się dania utrwalane poprzez suszenie liofilizacyjne. Produkty liofilizowane obecne na rynku najczęściej powstają w skutek połączenia składników, które wcześniej poddaje się liofilizacji, a następnie łączy w celu przygotowania gotowego produktu. Ze względu na dbałość o jakość sensoryczną i wartość odżywczą produktów dla dzieci interesującą alternatywą jest liofilizowanie dań po ich ugotowaniu.

Innowacyjność naszego produktu wiąże się z technologią przetworzenia dań – liofilizacją oraz sposobem zapakowania – doypack. Receptury zostały dobrane przy współpracy z dietetykami i gastroenterologami tak, by były odpowiednio dopasowane do wieku i potrzeb dzieci. Po ugotowaniu posiłki są poddane liofilizacji – procesowi, który pozwala zachować dużo więcej wartości odżywczych niż procesy konserwacji takie jak: pasteryzacja czy sterylizacja.

Dostępne na rynku gotowe posiłki dla niemowląt są zamykane w „słoiczki” lub plastikowe pojemniki, które przed podaniem należy podgrzać – co w warunkach polowych sprawia duży problem. Nasze posiłki wystarczy zalać wodą (ciepłą lub zimną, w zależności od dania), lub dodać do np. jogurtu i można podawać dzieciom. Opakowanie typu doypack jest dużo lżejsze od słoików i wygodniejsze w transporcie. Dodatkowo zaopatrzone będzie w miarkę określającą poziom dodania np. wody, by w prosty sposób móc prawidłowo przygotować produkt do podania dzieciom.
Zwiększenie tempa życia przyczynia się do poszukiwania rozwiązań, które zaoszczędzą i zoptymalizują nasz czas. Coraz częściej sięgamy po gotowe rozwiązania typu; posiłki tylko do odgrzania lub łatwego przygotowania, abonamenty żywieniowe (diety w „pudełkach”), dostawa posiłków do domu w ciągu 40 min. Wcześniej rodzice/opiekunowie samodzielnie przygotowywali posiłki w domu i nie było zapotrzebowanie na tego typu produkty. Aktywizacja zawodowa kobiet na wczesnym etapie macierzyństwa sprawił, że zaczęto poszukiwać tego typu rozwiązań a posiłki liofilizowane doskonale wpasowują wie w ten trend.